domingo, 6 de octubre de 2013

6/10/2013 - UNA DONA SAUDÍ PENJA UN VÍDEO CONDUINT I DESAFIA LA PROHIBICIÓ AL SEU PAÍS


Les dones d’Aràbia Saudita tenen prohibit conduir al seu país per la monarquia ultraconservadora que regeix el país. El cas de les dones al volant es remunta a 1990, quan el ja mort muftí d'Aràbia Saudita va emetre un edicte religiós en aquest sentit que va portar al Ministeri de l'Interior a imposar aquesta restricció. Al setembre de 2007, un grup de dones intel·lectuals saudites va crear la primera associació al regne per reivindicar el dret a conduir.
L'habitual és que les autoritats arrestin les conductores i s'incautin del vehicle.
Fa uns mesos, un grup de dones saudites van desafiar la prohibició de conduir mitjançant una campanya per internet, amb la qual les autoritats van detenir una treballadora per fer-ho.
Aquesta passada nit, una dona saudí ha penjat un vídeo on es veu ella mateixa conduint pels carrers de la capital. No s'ha pogut identificar la dona, ja que anava tapada amb el vel que cobreix tota la cara menys els ulls.
El que ha volgut fer aquesta dona es desafiar aquesta llei, ja que elles ho consideren injust. Es per això que s'inicia aquesta revolta, per combatre aquesta desigualtat que les afecta a totes elles.

També, la noticia informa que si una dona saudí condueix poden patir el risc de lesionar-se els ovaris. En unes declaracions que avui presenta el diari local "Al Sabq", el religiós assegura que la medicina ha estudiat aquest fet i ha argumentat que quan les dones condueixen, les seves caderes s'eleven, i aquest fet afecta als seus ovaris.

http://www.20minutos.es/noticia/1939564/0/mujer-desafia/prohibicion-conducir/arabia-saudi/




No hay comentarios:

Publicar un comentario